A konzorcium rendelkezik mindazon technológiai és humán erőforrással, amelyek biztosítják a projekt alapját jelentő tudományos és technológiai ismeretek egyesítését innovatív gyógyszerjelöltek és diagnosztikai eljárások, modern gyógyszerkutatási metodikák, népegészségügyi nyomon követő IT rendszer és új tudományos ismeretek létrehozása érdekében.

pricon

 Az EMET küldetése hozzájárulni az emberben rejlő erőforrás, az emberben rejlő lehetőségek kibontakozásához. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézményeként feladata a források közvetítése, azaz lehetőségek közvetítése a polgárok és civil szervezetek számára. Számos civil szervezettel áll kapcsolatban, elsősorban online módon.

pricon

 A konzorciumvezető az Innovative Medicines Initiative keretében
megvalósított projektekben vett részt (COMPACT, AETIONOMY és IM2PACT), illetve hazai EUs forrásokból megvalósuló beruházások révén modern gyógyszerfejlesztési és tesztelési kapacitást épített ki.

pricon

Az ország egyik legrégebbi pulmonológiai intézete, a légzőszervi betegségben szenvedők hazai komprehenzív centruma. Az itt folyó magas szintű orvosi munka által a középsúlyos és súlyos COVID-19 betegek ellátásának az egyik központi centruma.

pricon

 Az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) a magyar élettudományi műhelyek egyik zászlóshajója. Az 1971-ben alapított kutatóközpont intézetei mintegy 260 kutatót foglalkoztatnak, akiknek munkáját rangos nemzetközi tudományos közlemények és szabadalmak fémjelzik.

pricon

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) minden évben kiváló eredményeket ér el a felsőoktatási intézményeket rangsoroló különböző nemzetközi listákon. A Prof. Lengyel Csaba vezette I. sz. Belgyógyászati Klinika a betegellátás mellett élen jár a belgyógyászati kórképek lefolyásának feltérképezésében és az így szerzett eredmények gyakorlati alkalmazásában.